No linealidad

Modelice la no linealidad con tablas de búsqueda, aproxime funciones matemáticas mediante la asignación de valores de entrada a valores de salida

Si es la primera vez que modeliza la no linealidad, primero intente utilizar un bloque de tablas de búsqueda. Los bloques de tablas de búsqueda utilizan arreglos de datos para asignar valores de entrada a valores de salida, aproximándose a las funciones matemáticas. Para aproximar una función en N variables, utilice el bloque n-D Lookup Table:

Para gestionar las tablas de búsqueda en su entorno, puede usar el editor Lookup Table. Consulte Cómo utilizar el editor Lookup Table (5 min 9 s).

Bloques

1-D Lookup TableApproximate one-dimensional function
2-D Lookup TableApproximate two-dimensional function
Direct Lookup Table (n-D)Index into n-dimensional table to retrieve element, vector, or 2-D matrix
Interpolation Using PrelookupUse precalculated index and fraction values to accelerate approximation of N-dimensional function
Lookup Table DynamicApproximate a one-dimensional function using dynamic table
n-D Lookup TableApproximate n-dimensional function
PrelookupCompute index and fraction for Interpolation Using Prelookup block
Sine, CosineImplement fixed-point sine or cosine wave using lookup table approach that exploits quarter wave symmetry

Clases

Simulink.LookupTableStore and share lookup table and breakpoint data, configure data for ASAP2 and AUTOSAR code generation
Simulink.BreakpointStore and share data for a breakpoint set, configure the data for ASAP2 and AUTOSAR code generation
Simulink.lookuptable.EvenspacingConfigure even spacing set data for lookup table object
Simulink.lookuptable.TableConfigure table data for lookup table object
Simulink.lookuptable.BreakpointConfigure breakpoint set data for lookup table object
Simulink.lookuptable.StructTypeInfoConfigure settings for structure type that lookup table object uses in the generated code

Funciones

lookupTableEditorIniciar el editor Lookup Table (desde R2022a)

Temas

Acerca de Lookup Tables

Trabajar con Lookup Tables

Actualizar Lookup Tables a partir de la versión anterior